Doel is een verbetering van het wel bevinden van lichaam en geest !!!

Acupressuur, is een techniek waarbij dezelfde punten worden bewerkt als bij acupunctuur, alleen dan met pressie of druk;
Deze methode is van een oudere behandelswijze afgeleid, waarbij het lichaam niet met naalden werd binnen gedrongen. Met acupressuur kunnen in principe dezelfde aandoeningen worden behandelt als met acupunctuur. Mensen die overgevoelig of bang voor naalden zijn, kunnen voor de acupressuur behandeling kiezen. De beoefenaar gebruikt zijn vingers of duimen om te stimuleren of sederen.
De geschiedenis leert ons dat de acupressuur, net als de acupunctuur, in china tot ontwikkeling kwam. Acupressuur (van het latijns acus ofwel “drukken”), kwam voort uit de oude energieleer, waarbij men uitging van verschillende energiebanen denkbeeldige kanalen ( meridianen ) welke zich in het lichaam bevinden en waardoor de levensenergie stroomt.

Volgens natuurgenezers uit het oude China bestaan er in het menselijk lichaam 32 energiebanen oftewel meridianen, waaronder 12 hoofdmeridianen. De meridianen zijn anatomisch niet aantoonbaar, maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk goede resultaten bereikt worden met de behandelmethoden die uit deze zienswijze zijn voortgekomen n..Bewezen is wel dat de inwendige organen beïnvloed kunnen worden door op bepaalde gebieden van de huid, meer of minder druk uit te oefenen.
Door een teveel of een tekort aan levensenergie ( ook wel CHI genoemd ) op bepaalde plaatsen in de meridianen, wordt volgens de meridiaantheorie het evenwicht verstoord in de organen en raakt een mens uit balans. Via het systeem van de meridiaanbanen is het mogelijk de te behandelen drukpunten op de meridianen te stimuleren of juist te sederen ( kalmeren ). Volgens de acupressuur kan dit door met de vingers of de duimen druk uit te oefenen op bepaalde acupunten.
Enkele Aandoeningen, welke onder andere behandelt kunnen worden door acupressuur.
Acne, Agressie, Allergieën, Angina, Artritis, Astma, Blaasproblemen, Bedplassen, Bloeddruk,Bronchitis, Catarre, Colitis, Conjunctivis of bindvliesonsteking, Constipatie, Cystitis, Eczeem.

Veel natuurbehandelwijzen zijn gebaseerd op holografische en dynamische spiegels van het totale lichaam. Holografisch, omdat het ene lichaamsdeel een ander lichaamsfunctie ( en zijn samenstellende delen )weerspiegelt. Een functionele klacht in het orgaan wordt weerspiegelt door een verandering in het met het orgaan corresponderende lichaamsgebied. Wanneer dit lichaamsgebied wordt geprikkelt, stimuleert men de natuurlijke afweer van de mens waardoor het aangetaste orgaan weer goed gaat functioneren.

Acupressuur, kan misschien de oplossing voor U zijn, daar waar een andere dicipline geen uitsluitsel meer kan geven, het is het proberen waard!!!!