ATLASMASSAGE

We herkennen het allemaal, pijn in de nek, schouder of arm. Dit is vaak het gevolg van overbelasting. Een vervelende klacht waar u vaak van denkt ‘ het gaat vanzelf weer over’. Toch kan het zijn dat de klachten niet vanzelf over gaan en er aandacht aan moet worden geschonken.
In de huidige maatschappij maken we vaak geen tijd vrij voor ontspanning. Daarom is een Atlasmassage misschien de oplossing voor u, een korte maar zeer effectieve massage.
Niet alleen voor nek, schouder en arm klachten kan een atlasmassage helpen maar ook voor mensen met migraine, cluster- en chronische hoofdpijn.

Hoe werkt de Atlasmassage?
Het is een korte ontspannende massage die 10 minuten tijd inneemt. Door lichte massagedruk wordt het zelfgenezend vermogen van uw eigen lichaam gestimuleerd en daardoor geactiveerd.
Door de speciale techniek worden de wervels en gewrichten op een zachte wijze los gemaakt. Ook stimuleert het hierdoor de doorbloeding.
De massage wordt natuurlijk uitgevoerd, zonder kraken of hulpmiddelen.
U zit bij de massage op een speciale massage stoel waarbij uw nek en schouders vrij zijn voor het masseren. We vragen u ook om eventueel lang haar op te steken en nek sieraden af te doen.  Dit omdat het gehele nek- en schoudergebied vrij moet zijn om goed te kunnen masseren.
Veel mensen ervaren na 1 behandeling al direct verschil. Daarbij is het ook nog zo dat er weinig napijn of een beurs gevoel ontstaat in het lichaam.

Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig in een kort tijdsbestek. 3 keer een behandeling van 10 minuten geeft in veel gevallen meer resultaat dan 1 massage van 30 minuten.
Zoals eerder gezegd zullen de massages snel op elkaar volgen, met vaak kleine tussenpozen van enkele dagen. Na 3 keer wordt er geëvalueerd of de massages effect hebben op uw klachten en wordt er gekeken of er nog vervolg behandelingen nodig zijn.

De kosten van 1 massage van 10 minuten zit op € 10,-. Daarmee is het een laagdrempelige massage die ook in kosten niet hoog oploopt wanneer u het vergelijkt met andere nek-schouder massages.
Dat wil niet zeggen dat de massage daardoor ook minder effectief is, in tegendeel zelfs.

Ervaart u klachten in nek en schouders, probeer dan de atlasmassage eens uit en merk het verschil zelf.

LUMBAALMASSAGE

Lumbaal betreft de lendewervels (het lage gedeelte van de wervelkolom). Het gaat dus om een massage van de onderrug en het s.i. gewricht losmaken (heupgewricht).
Heeft u vaak last van lage rugpijn of straalt er pijn uit via de onderrug naar de benen? Dan is deze massage aan te raden. Ook bij knie- , onderbeen en andere voetklachten (o.a. hielspoor) of een hernia kan de lumbaal massage een positief effect geven en pijnklachten verhelpen of verlichten.

Wederom gaat het bij deze massage ook om het zelfherstellend vermogen van uw eigen lichaam te stimuleren. De zenuwen worden door de massage gestimuleerd om blokkades op te heffen.
In combinatie met de atlasmassage wordt in 1 keer uw hele wervelkolom behandeld met vaak een snel merkbaar resultaat.
Dus heeft u moeite met bukken, door de knieën gaan of bijvoorbeeld uit bed komen? Maak dan snel een afspraak voor de atlas- en lumbaalmassage.

De kosten voor deze behandeling bedragen € 27,00.

Gaarne vragen wij u om bij het maken van een afspraak wel aan te geven of het alleen om een atlasmassage gaat of een combinatie behandeling. Dit in verband met de tijd die we hiervoor inplannen.

BREUSSMASSAGE
De Breuss is ontwikkeld door Rudolf Breuss uit Oostenrijk. Hij was elektricien en vanaf zijn 41e jaar werd hij natuurgenezer.
In het dagelijks leven staat er altijd spanning op uw spieren, behalve tijdens het slapen, dan zijn de spieren helemaal slap.
De Breussmassage is een zachte strijking met zo weinig mogelijk druk. Het voelt een beetje als aaien en dat is het eigenlijk ook. De manier waarop deze massage wordt gegeven is zo heerlijk dat u ´wegdoezelt´. U valt als het ware even in slaap, waardoor de spieren verslappen.
De lange rugspier wordt daardoor langer en soepeler. Op die manier wordt er ruimte gecreëerd tussen de wervels. Daardoor komen de wervels en tussenwervelschijven weer op hun plaats.
De tijdsduur van de massage is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Het kan variëren van 30 – 60 minuten.
De massage kan veilig toegepast worden bij mensen met bijvoorbeeld: Osteoporose, ischias, hernia en spit. Dit komt doordat er tijdens de massage geen druk wordt uitgeoefend.

De kosten voor deze behandeling bedragen € 30,00 voor 30 minuten.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 06 230 005 08

*Bron: sAMG (Stichting Atlas Massage Groep)*