Hoe ziet een behandeling eruit?

Wanneer u voor de eerste keer in de praktijk komt zal er eerst een intake plaats vinden. Hierbij zal er gevraagd worden naar de volgende gegevens:

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Of u diabetes, reuma of oncologie patiënt bent
  • Het gebruik van medicatie (met name bloedverdunners)
  • Uw klachten

Deze gegevens worden genoteerd in ons systeem, we gaan hier discreet mee om. Mocht het nodig zijn dat wij een andere specialist inschakelen en deze heeft uw gegevens nodig, verstrekken wij deze alleen na toestemming van u.
Het is verplicht om deze gegevens te vragen, daar wij onze behandeling daarop aan kunnen passen en met een aantal dingen rekening kunnen/moeten houden.

Na de intake zal de pedicure beginnen met de behandeling. Zij zal eerst naar uw voeten kijken en haar constateringen met u bespreken. Wanneer het nodig is, zal zij ook vragen stellen omtrent de huid of nagels e.d.

De volledige behandeling:

Eerst worden de voeten gedesinfecteerd. Vervolgens worden de nagels geknipt en gefreesd, dit gebeurt op een uiterst zorgvuldige manier. Daarna wordt de onderkant van uw voeten behandeld. Vervolgens wordt het eelt en eventuele kloven behandelt. Mocht het zo zijn dat u een wrat of een likdoorn heeft dan kan deze eventueel ook behandeld worden, dit gebeurt alleen na overleg met u.
Alle handelingen worden uitgevoerd met gesteriliseerde instrumenten die daarvoor bestemd zijn.
Na de behandeling worden uw voeten schoongemaakt met warme doeken en indien gewenst in gemasseerd met een voetencrème.

Het kan ook zijn dat u alleen last heeft van een vervelende ingroeiende nagel of een likdoorn. In dit geval vindt er een deelbehandeling plaats.
Wanneer u geen last heeft van eelt of kloven dan zal de behandeling bestaan uit alleen het knippen en frezen van de nagels.

Onze behandelingen zijn pijnloos en worden op de persoon afgestemd. Alles wordt met u besproken, er wordt niets uitgevoerd zonder uw toestemming.