Ortheses :

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand.

Met een orhese kunnen likdoorns tussen de tenen maar ook op b.v. de tenen goed ontlast worden.
Bij recidiverende likdoorns is het aan te randen een siliconen orthese te laten aanmeten om zo de druk aan/ tussen de tenen te verminderen.
DSC00090 (600 x 402)

Kijk hierbij ook naar de schoenen. Veelal ontstaan de likdoorns door te smalle schoenen.
Ook dwangstanden van tenen zoals bij hamer- klauwtenen kunnen ontlast worden door een orthese.
Denk ook aan klachten aan de hallux (grote teen, die vervelende knok)
Zelfs bij amputaties kunnen siliconenprotheses soms een uitkomst zijn.
Ortheses en protheses worden aan de individuele voet gemaakt

 

 


Vilttechniek :

De vilttechniek wordt toegepast om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct verlichting te bieden.

IMG_3828Soms is er een pijnlijke plek of likdoorn aan de voet of teen die na behandeling korte tijd ontlast moet worden. Daar kunnen we een tijdelijke vilttherapie voor gebruiken. Een likdoorn tussen de tenen nabehandelen met een viltringetje om zo tijdelijk de druk van de behandelde plek te ontlasten.
Ook eeltlocaties en likdoorns onder de voet kunnen met vilt worden ontlast van druk.

Vilttechniek is een tijdelijke oplossing. Wanneer de klachten aanblijven kan er voor gekozen worden om een andere drukontlasting toe te passen, zoals een siliconenorthese of een steunzool

 

 


Nagelbeugels:

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met andere woorden het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.

De B.S. Quick Spange is een kunststof strip, deze wordt overdwars op de nagel aangebracht en corrigeert op deze wijze de vorm zodanig dat de omkrulling van de nagel teniet wordt gedaan. De spange moet zorgvuldig worden aangebracht, eventueel bijgeslepen, om de spanning correct in te stellen.IMG_0363

Deze nagelbeugel is ook geschikt voor risico voeten, dit omdat er geen wondjes door ontstaan.

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van deze nagelbeugels, hier is een cursus voor gevolgd.