In onze praktijk worden wratbehandelingen al vele jaren met succes behandeld. Meestal heeft de huisarts geconstateerd dat het een ‘normale’ voetwrat is.
Hoe gaan wij te werk:
Het eelt van de wrat wordt voorzichtig verwijdert. De omgeving wordt afgedekt met zink zalf.
Hierna bekijken we samen met u wat de beste behandeling is. Hebt u in het verleden al veel gedokterd met de wrat, is de wrat groter geworden door de behandelingen bij de huisarts dan kiezen we meestal eerst voor ‘branden’ van de wrat.
Met een warm staafje wordt de wrat aangestipt. Het hang een beetje van de plaats af waar de wrat zicht bevindt. maar over het algemeen is het pijnloos. Soms in de hoek bij de teenaanzet zijn wratten meer gevoelig.
Is de wrat nog nooit behandeld dan kiezen we voor de cryopen. Het bevriezen van de wrat. Maar dan met een instrument wat echt alleen de wrat behandeld en niet de omliggende huid. Er is geen sprake van pijnlijke blaarvorming. U kunt gewoon op de wrat staan en er heeft zich geen wond gevormd, die weer besmet kan raken met wratweefsel. We beschermen altijd de omliggende huid maar het spuitmondje van het apparaat komt alleen maar op de wrat.
Bij ons worden alleen maar voetwratten behandeld, en alleen als we zeker weten dat het een ordinaire voetwrat is. Bij twijfel gaat u eerst vragen aan de huisarts wat het is.
Meestal verdwijnen wratten uit zich zelf maar soms zitten de wratten op een plek die onder druk staat en daardoor veel pijn geeft. (hiel, bal van de voet) De wrat wordt door die druk juist gevoed lijkt het wel. Erg pijnlijk allemaal.
We behandelen al jaren ontzettend veel voetwratten, die eigenlijk altijd verdwijnen.
Soms moet u in het begin wel met kortere tussenpozen behandeld worden, vaak omdat de wratten zo ontzettend groot zijn geworden. Later als de wrat kleiner is worden de tussenpozen langer. Bij hele grote wratten duurt het natuurlijk langer voordat ze weg zijn. Maar de behandelingen geven wel ontlasting van het pijnlijke punt.
Er zijn veel pedicures die geen wratten behandelen, maar door het volgen van de speciale cursus zijn we bevoegd (bij voetwratten) om deze behandelingen te doen en er zijn ook wel artsen die patienten doorsturen als de wratten maar niet verdwijnen.
Kinderen gaan lachend de deur weer uit en voelen nooit pijn met de cryopen. Bij kinderen behandelen we alleen wratten die pijnlijk zijn, andere wratten verdwijnen meestal vanzelf.