U hebt een voetonderzoek gehad, waaruit bleek dat uw voeten een hulpmiddel nodig hebben om beter te functioneren.Dit hulpmiddel is een flexibele inlegzool om de stand van uw voeten te behouden, te corrigeren og delen van uw voeten te ontlasten.
Gebruik:
– Zorg voor een zo vlak mogelijke bodem in uw schoenen. Verwijder dus alle hobbels en eventuele comfortzooltjes.
– De zolen moeten vlak in de schoenen liggen.
– Gaan uw schoenen kraken bij het gebruik van de zolen, verwijder dan de zolen, strooi een beetje talkpoeder in de schoenen en probeer de zolen opnieuw.
– Evenals er schoenen bestaan voor dagelijks gebruik en speciaal voor het sporten, zijn er ook podologische zolen voor dagelijks gebruik en podologische sportzolen.
Meestal zal getracht worden een zo breed mogelijk gebruik van de zolen te bereiken.
– In principe mag u de hele dag op de zolen lopen, maar ter voorkoming van druk en/ of spierpijn is het verstandig om in het begin de zolen enkele uren per dag te dragen en dit binnen twee weken op te bouwen tot volledig gebruik.
- Haal de zolen iedere avond uit uw schoenen. Klop uw schoenen uit om zand en stof te verwijderen.
- Worden zolen nat door transpiratie of regen, leg ze dan niet bij de verwarming of kachel te drogen maar laat ze op een natuurlijke wijze drogen.
- Leren zolen 1x per maand op onder- en bovenzijde invetten met kleurloos schoen- of ledervet.
- Sportzolen kunt u met een vochtige doek afnemen.
- Indien het leerdek begint te slijten, dan kunt u de zolen van een ander leerdek laten voorzien. Dit is minder kostbaar dan geheel nieuwe zolen.
- Een jaarlijkse zoolcontrole is raadzaam. Bij veranderingen, nieuwe klachten of bij vragen moet u natuurlijk altijd eerder contact opnemen met de podoloog.