Podologisch onderzoek
Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

Anamnese: U wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag ( sport, hobby, beroep), de aard en plaats van de klacht, de voorgeschiednis en verloop van de klachten.
Ganganalyse: Uw looppatroon wordt geobserveerd. Het kan zijn dat dit op video wordt vastgelegd.
Functieonderzoek: Onderzoek om te bepalen of de stand van uw voeten en de bewegingsuitsalgen van uw gewrichten een afwijking vertonen.
Podografie: Met behulp van een podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht.
Schoeninspectie: Soms kan het nuttig zijn te beoordelen hoe uw schoenen worden afgesleten,neem daarom schoenen mee waar u veel op loopt.
Podoscoop: Met behulp van een podoscoop kan bekeken worden hoe de druk is van de voeten, wanneer u van de podoscoop afstapt is het beeld weer weg.

Na afloop van het onderzoek krijgt u een advies.Of we stellen samen een behandelplan op voor een therapiezool of een ander hulpmiddel, of ik verwijs u door naar een andere discipline b.v. podotherapeut, huisarts.

Bij een aantal klachten is het nodig om uitgebreider onderzoek te doen in de anamnese, om zo meer inzicht te krijgen in de klachten. Verhouding voet en lichaam. U moet hiervoor in het ondergoed onderzocht worden. Misschien kunt hierbij rekening houden met de keus van het ondergoed, een slip of boxer ipv een string en BH voor de dames. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk schoenen meeneemt naar de praktijk. In ieder geval schoenen waar u meestal op loopt of wandelschoenen, in veel gevallen kunnen die goed gebruikt worden voor zooltjes zodat u niet meteen met extra kosten wordt geconfronteerd voor nieuwe schoenen.

Neemt u voor uw afspraak naar de podoloog ook uw verzekeringspas en BSN nummer mee (sofienummer).